​Akutte skader

Førstehjælp ved akutte skader​

Akut hjælp - CIERM

Det gamle kendte Rice princip til akut skadesbehandling er blevet udvidet og rækkefølgen er ændret - når skaden er sket skal du i rækkefølge gøre følgende:

Compression

Ved at lægge en kompressionsbandage skaber du et modtryk mod blødningen i vævet og mindsker blødningen. Kompressionen skal være relativt stram, for at opnå optimal effekt. OBS !!! Du må aldrig sove med kompressionsbandagen.

Is

Kulde stopper blødning og væskeudtrædning i vævet samt mindsker smerterne. Du skal benytte ispakninger i 24-48 timer efter skadens opståen. Ca. 20 min. is pr. time. Placer isen på det skadede område uden på kompressionsbandagen.

Fikser isen med resten af kompressionsbandagen så den ligger fast.

Elevation

Det skadede område skal hæves over hjertehøjde, så vidt det er muligt. Det vil nedsætte blodtilførslen til området, og dermed begrænse hævelsen i det skadede område.

Ro

Når skaden er opstået, skal du stoppe den aktivitet, du udfører for at undgå forværring.

Mobilisering

Så snart det er muligt skal du starte let bevægelse af det skadede område uden belastning. Herved vil du starte venepumpeaktiveringen og dermed øge blodgennemstrømningen til det skadede område. Dette er vigtigt for helningen af de skadede strukturer.

Kontakt lægen/fysioterapeuten

Såfremt det skadede område fortsætter med at være hævet og/eller fortsat giver smerter og funktions begrænsninger bør egen læge eller fysioterapeut søges med henblik på undersøgelse og diagnostisering.

Kontakt os og bestil 

tid til behandling 

36 75 82 90

Skal vi kontakte dig?

Vi vil glædeligt kontakte dig, hvis du har nogle spørgsmål. Skriv til os her, så hører du fra os hurtigst muligt.​

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Brøndbyøster Fysioterapi

Brøndbyøster Torv 65
​2605 Brøndby

CVR: 15725737

Åbningstider:
Mandag: 9.00-17.30

Tirs-torsdag: 8.00-17.30

Fredag: 8.00-13.00

Tlf.: 36 75 82 90

E-mail: klinik@broendbyoester-fysioterapi.dk